Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Benzi transportoare

>

Benzi transportoare

Bandă  de alimentare  de  27 m x 650 mm

 

Banda transportoare are lățimea de 650mm  (partea activă), si lungimea de lucru (nominală) de 26.25m. Banda este continuă, din cauciuc cu inserții textile, lipit prin vulcanizare sau fixat cu cleme de banda (la capete). Punerea in mișcare și intinderea benzii se realizează cu ajutorul tambu-rului de acționare și a tamburului de intindere montate la capetele acesteia.

Tamburul de acționare este montat împreună cu intregul grup de acționare (motor, reductor si elemente de legatura sau motoreductor cu elemente de legatura) pe capatul superior al benzii, iar tamburul de intindere cu mecanismul de intindere se montează la capatul inferior al transportorului.

Pentru a impiedica deformarea benzii in timpul lucrului, sub acțiunea greutății proprii și a greutății materialului, aceasta se sprijină pe role superioare si role inferioare. Rolele superioare sunt grupate câte 3, conferind forma de jgheab a benzii (mărește capacitatea de transport). Rolele inferioare se montează câte una pe lațime și au rolul de a susține covorul de cauciuc pe traseul de intoarcere. O parte din rolele inferioare pot fi dotate cu talere pentru a ghida covorul de cauciuc. De asemenea banda poate fi dotata suplimentar cu role de ghidare (la cererea beneficiarului).

Susținerea suporților de role, a tamburilor și a benzii de cauciuc  este realizată de un cadru metalic (șasiu). Acesta este format din 2 pereți laterali din profil ‘’U ‘’ indoit (STAS 7835/1-80) rigidizați intre ei cu traverse din profile ‘’U’’ indoit si cornier. Șasiul se compune din 3 tronsoane asamblate intre ele cu șuruburi și piulițe, fiind susținut de 4 stâlpi metalici cu inălțimi diferite care realizează înclinația transportorului. Stâlpii se fixează pe fundația din beton prin sudare sau prin conexpanduri.

Înclinația minimă a benzii este de 8o iar cea maximă de 17o.

Rolul acestei benzi  este acela de a transporta balastul de la buncăr la ciurul vibrator.

 

 

Benzi staționare de sorturi  

 

Benzile staționare servesc la realizarea depozitelor de agregate sortate, fiind montate înclinat sub un unghi de 80-170. Se fixează pe reazeme și  stâlpi metalici, conform plan BS - 02.2007.